Afplaktape kosten

Ga je schilderen in huis, dan heb je afplaktape nodig. Deze tape zorgt ervoor dat uitschieters worden opgevangen en dat je nette en strakke lijnen krijgt. Je brengt de tape aan rondom ramen, plinten en andere randen en begint met schilderen. Je kunt het ook gebruiken om geometrische vormen op je muren aan te brengen. Als je klaar bent, kun je de tape voorzichtig verwijderen en is er een mooie rechte en strakke rand zichtbaar. Hier lees je over hoeveel je voor deze afplaktape betaalt.

De kosten

Afplaktape is niet duur en te krijgen in alle doe-het-zelf zaken. Vaak is het beter om voor een iets duurder merk te gaan, omdat goedkope tapes niet altijd goed plakken of juist lak- of verfresten meenemen als je het verwijdert. In de volgende tabel vind je de gemiddelde kosten, inclusief btw.

Soort afplaktape Prijs
Afplak tape eigen merk 19mm – 50mm breed en 25 meter lang €1 – €2
Tesa afplaktape 19mm – 50mm breed en 25 meter lang €2,50 – €3,50
Premium afplaktape 30mm breed en 50 meter lang €6
Afplaktape voor hoeken – 60 stuks €7,50
Afplaktape lakverf 30mm breed en 25 meter lang €7
  • De goedkoopste optie: bouwmarkten verkopen vaak afplaktape onder hun eigen merk en deze zijn erg goedkoop. Voor €1 kun je al een rol van 25 meter lang en 19 millimeter breed aanschaffen. Dit is niet duur en kan soms prima dienstdoen.
  • Een merktape: wil je toch graag een afplaktape van een betere kwaliteit, dan is Tesa een grote en bekende producent. Voor €2,50 koop je dan een rol van 25 meter lang en 19 millimeter breed.
  • Speciale tapes: daarnaast zijn er ook specialistische tapes op de markt, zoals tape speciaal voor de hoeken, tape voor lakverf en tape voor buiten. Ook kun je premium tape kopen van een erg hoge kwaliteit. Hiervoor betaal je meer, maar deze producten maken je het leven makkelijker en geven een beter resultaat.

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Je kunt afplaktape dus krijgen in verschillende prijsklassen. Hier vind je enkele keuzes die je maakt die de prijs bepalen.

  • De afmetingen: bredere en langere tapes zijn duurder dan smallere en kortere tapes. Met de bredere soorten tape heb je meer ruimte om een foutje te maken en met de langere tapes kun je meer afplakken. Je kunt berekenen hoeveel tape je nodig hebt door de omtrek van het te beschilderen oppervlak te meten.
  • De kwaliteit: voor goede kwaliteit tape betaal je meer dan voor een tape van slechtere kwaliteit. Het verschil merk je in de plakkracht en wanneer je het verwijderd. Dan zie je dat de verf op sommige plekken onder de tape is gedrongen. Soms wil slechtere tape nog weleens huidige verfresten meenemen.
  • Het merk: tape van het eigen merk van de bouwmarkt is goedkoper dan tape van een bekend merk. Welke je kiest is volledig aan jou. Je zou een rol goedkopere tape kunnen kopen voor €1 en uitproberen. Werkt deze goed, dan kun je voor een paar euro al klaar zijn.

Interessante bespaartips

Hier vind je enkele tips waarmee je de kosten voor je afplaktape laag kunt houden.

  • Meer is goedkoper: ben je van plan veel te gaan schilderen, dan kun je het beste langere rollen kopen en dan in een pakket van drie of vijf. Je betaalt dan natuurlijk meer dan voor één rol, maar per meter ben je dan goedkoper uit.
  • Zoek de aanbiedingen: soms zijn er bij supermarkten, warenhuizen of drogisterijen pakken afplaktape te vinden van een goed merk voor een interessante aanbieding. Je kunt deze vinden door de reclamefolders door te nemen of online te zoeken naar koopjes.

Vergelijk offertes

Wil jij graag in contact komen met een schilder of een andere vakman? Dan kan onze vergelijkingstool je hiermee helpen. Je vult simpelweg de gegevens van je klus in en de vergelijkingstool stuur je snel een aantal offertes toe van betrouwbare specialisten uit jouw omgeving. Hier betaal je niets voor en je bent ook niet tot aankoop verplicht. Deze offertes kun je met elkaar vergelijken en zo een weloverwogen beslissing maken wat betreft jouw werkzaamheden.

Wat kost een schilder precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij schilders in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Wij bieden je deze service gratis en vrijblijvend aan.