Schilder gezocht

Schilderen is een klus die redelijk eenvoudig uit te voeren is. Toch is het werk wat de meeste mensen liever uitbesteden aan een vakman. We hebben de argumenten om een schilder in te huren voor dit werk voor jou op een rijtje gezet.

  • Je wil het werk secuur doen. Schilderwerk is een klus die secuur gedaan moet worden. De randen van de muur naar het plafond moeten mooi scherp zijn; je wil geen verfstrepen van het plafond op je muur en van de muur op het plafond hebben. Voor scherp werk moet je dus naar de vakman toe gaan. Het resultaat is professioneel.
  • Je werkt in een moeilijke houding. Je zou het niet zeggen maar wanneer je gaat schilderen sta je een bepaalde tijd in een onnatuurlijke houding te werken. Dit is een aanslag op je spieren en de kans is groot dat je een blessure oploopt wanneer je langere tijd aan het schilderen bent. Dit wil je uiteraard voorkomen; je kan beter iemand inhuren die het werk gewend is.
  • De ene muursoort is de andere niet. Een gladde muur schilderen is een klus die nogal te doen is. Toch zijn er muursoorten die zich lastiger laten schilderen. Denk bijvoorbeeld aan een muur met een granol afwerking of aan een muur met een zuigende werking. Het zijn beiden muren die eerst moeten worden voor-behandeld. Ook hier geldt weer dat je dit werk beter aan de specialist kan overlaten. Je wil immers een resultaat wat weer voor jaren mooi is.

Waar let je op als je een schilder zoekt

Ga je een schilder zoeken voor jouw schilderklus, dan zal je op een aantal zaken moeten letten voor je iemand inhuurt. Je geeft het schilderwerk in jouw huis immers niet graag aan de eerste de beste uit handen. Weet waar je op moet letten bij het zoeken naar een schilder:

  • Waar komt de schilder vandaan. Het is altijd goed om je vooraf te realiseren waar de schilder vandaan moet komen. Een schilder die een heel schappelijk tarief hanteert maar vanuit een andere provincie moet komen rijden zal een hoog bedrag aan reiskosten in rekening brengen. Ook wanneer deze schilder tussendoor materialen moet ophalen komen die reiskosten weer extra om de hoek kijken. Huur dus liever een vakman in die bij jou in de buurt woont. Kijk binnen je eigen woonplaats en/of regio alvorens een keuze te maken.
  • Krijg je een offerte vooraf. Ga je een schilder zoeken, informeer dan of je een offerte kan krijgen. Termen als ‘Dat zien we wel als we bezig zijn’ hebben geen waarde. Het zal er juist voor zorgen dat de uiteindelijke factuur een onaangename verrassing is. Jij wil iemand inhuren dus het is zaak dat je duidelijkheid hebt voordat de schilder zijn kwast op jouw muur zet.
  • Is de schilder aangesloten bij een keurmerk. Een goede schilder herken je niet aan het mooie busje maar aan het keurmerk wat hij voert. Ons land kent meerdere keurmerken die door schilders gevoerd mogen worden. Zo is er de AF erkenningsregeling. Dat is een regeling die hoge eisen stelt aan de opleiding en certificaten die een schilder verplicht hoort te hebben. Je weet op die manier zeker dat je een professionele schilder inhuurt die vakwerk aflevert. Daarnaast is er het keurmerk van De Betere Schilder. Dat is een schilder die beoordeeld wordt aan de hand van de offerte die hij uitbrengt, de compleetheid van de factuur, de kwaliteit van de werkzaamheden en de garantie die hij geeft op zijn werk. Een schilder die zich De Betere Schilder mag noemen wordt constant beoordeeld door de klanten zelf. Je krijgt na de werkzaamheden een schriftelijke enquête waarin aan jou wordt gevraagd om de schilder te beoordelen op de zojuist genoemde punten.

Ga jij voor groot- of kleinschalig

Een schilder inhuren kan je op meerdere manieren doen. Je kan een groot schilderbedrijf inhuren wat meerdere schilders in dienst heeft. Je kan echter ook kiezen voor een ZZP schilder die voor zichzelf werkt. Beide keuzes hebben hun voordeel. Bij het grote bedrijf weet je zeker dat de schilder op de afgesproken dag komt, omdat er bij ziekteverzuim een vervanger wordt gezocht. Bij een groot bedrijf zal de kwaliteit doorgaans wat hoger zijn doordat de ZZP schilder zeker wil zijn dat jij bij een volgende schilderklus weer zijn bedrijf zal inschakelen.

Betaal niet teveel

Teveel betalen voor schilderwerk wil niemand. Daarom is het een goed idee om offertes op te vragen. Je kan dat heel eenvoudig doen via onderstaande functie. Je krijgt een aantal offertes om te vergelijken van lokale schilders. Jouw voordeel bereken je vervolgens zelf.

 

 

Wat kost een schilder precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij schilders in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Wij bieden je deze service gratis en vrijblijvend aan.