Wanneer een schilder inschakelen

Schilderen is werk wat volgens veel klussers prima zelf kan worden uitgevoerd. Je hebt er niet per definitie een schildersbedrijf voor nodig. Toch zijn er genoeg mensen die een schilder inhuren om werkzaamheden te komen uitvoeren. We keken voor jou wanneer je het beste zelf een schilderklus kan uitvoeren. Daarnaast keken we echter ook naar momenten om toch maar een schilderbedrijf in te schakelen. We kwamen tot de volgende inzichten.

Wanneer neem je zelf de kwast ter hand

Wanneer je in een opwelling besluit om een muur in je huis van een heel andere kleur te voorzien, en je dat werk nu direct wil uitvoeren is het een goed idee om naar de bouwmarkt te gaan. Je hebt vervolgens een paar zaken nodig;

  • Schildermaterialen van goede kwaliteit.
  • Een aantal dagen tijd om de klus te klaren.
  • Een vaste hand; je wil geen onregelmatige lijnen in je schilderwerk.
  • Een goede ladder om veilig te kunnen werken.

Wanneer huur je een schilder in

Er zijn ook schilderklussen die je maar beter niet zelf kan uitvoeren. De nu volgende klussen kan je toch echt beter aan de professional overlaten:

  • Het schilderen van oud hout. Op het moment dat je de kozijnen van je huis onder handen wil gaan nemen is het zaak dat je kijkt hoe het staat met de conditie van het hout. Veel mensen ontdekken houtrot bij de kozijnen en besluiten in een opwelling om dan maar voor het hele huis nieuwe kozijnen te bestellen. Zonde van het geld in de meeste gevallen; kozijnen met houtrot kunnen prima worden behandeld waarna ze er weer voor jaren tegenaan kunnen. Een professionele schilder zal het houtrot zorgvuldig wegsteken en vervolgens het hout opvullen. Na een goede schuur- en plamuurbehandeling kan het kozijn weer worden geschilderd. Het kozijn is weer als nieuw en dat tegen een fractie van de prijs vergeleken met de kosten van een compleet nieuw kozijn. De schilder is in dat geval de voordeligste en verstandigste keuze. Het authentieke karakter van je huis blijft behouden wat een absolute waardevermeerdering van je huis is. Kozijnen kunnen op deze manier worden bewerkt tot een houtrotpercentage van 30 procent van het totale kozijn.
  • Het schilderen op een moeilijke plek. Wil je schilderwerkzaamheden laten uitvoeren binnenshuis of buitenshuis op een moeilijk te bereiken plek? In dat geval is het niet aan te raden om een ladder te pakken en in een gevaarlijke positie je houtwerk onder handen te nemen. Beter is het om de schilder in te huren in dit geval. De schilder heeft alle ervaring met het werken in een lastige positie, en bovendien heeft hij ervaring met veilig werken op een hoge ladder. Je schilderwerk is niet alleen mooier wanneer het op deze manier is uitgevoerd; het is ook nog eens veiliger.
  • Het schilderen met een speciaal soort verf. Op tv zie je tegenwoordig de mooiste soorten verf voorbij komen die gebruikt worden om een huis mee te schilderen. Veel van deze verfsoorten hebben gemeenschappelijk dat ze op een vakkundige manier moeten worden aangebracht voor een professioneel resultaat. Een verfsoort met glimmende pigmenten erin moet goed worden doorgeroerd en voorbereid alvorens deze op de muur wordt aangebracht. Dit is werk wat je maar beter niet zelf kan uitvoeren. Het resultaat zal wellicht tegenvallen waarna je alsnog de professionele schilder moet inhuren om het werk over te komen doen. Beter is het om bij een speciale verf gelijk de schilder in te huren.
  • Het schilderen bij renovatie werkzaamheden. Ga je bezig met renovatie werkzaamheden in een huis, dan is het eveneens heel verstandig om een professionele schilder in te huren. Je zal bij muren en plafonds die al lang niet meer behandeld zijn met verf te maken krijgen met het afbladderen van lagen verf. Bovendien moet de hele schilderklus dan goed worden voorbereid door de hele onderlaag af te steken. Dit is een vervelende klus waarbij je gemakkelijk last van je luchtwegen kan krijgen. De professionele schilder heeft beschermende kleding waardoor hij zonder gezondheidsklachten te werk kan gaan. Het uitbesteden van schilderwerk spaart jou dan ook niet zozeer je portemonnee als wel je gezondheid.

Belastingvoordeel door het inhuren van de schilder

Wie zijn huis door de professionele schilder onder handen laat nemen profiteert van een heel interessant belastingvoordeel. Zeker bij huizen die ouder dan 2 jaar zijn wordt schilderwerk tegen een lager BTW tarief uitgevoerd. Je betaalt op dat moment geen 21 procent BTW over het arbeidsloon van de schilder maar het lage BTW tarief van 6 procent. Dat scheelt nogal wat onderaan de streep bij de factuur. Tel daarbij op dat het inhuren van de professionele schilder een vorm van woningverbetering is. Dat is eveneens en aftrekpost wanneer jij je belastingaangifte over dat jaar doet. Het is dus altijd zaak om facturen van werkzaamheden van de schilder goed te bewaren, al was het alleen maar om het volle voordeel over de werkzaamheden te krijgen.

Zoek een schilder

Na het lezen van dit artikel wil je waarschijnlijk een paar offertes van professionele schilders krijgen. Dat kan met een muisklik op deze knop. Je krijgt gelijk een aantal offertes in jouw mailbox van schilders uit jouw omgeving. Deze kan je vergelijken, en je ziet gelijk wat jouw voordeel is.

Wat kost een schilder precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij schilders in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Wij bieden je deze service gratis en vrijblijvend aan.