Informatie en advies over schilders
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

De badkamer is een ruimte in het huis die veel te lijden heeft doordat het er vaak vochtig is. De verflagen gaan er sneller achteruit dan in een andere kamer. En tegelijkertijd streef je in je badkamer een ultiem gevoel van rust na. Afbladderend schilderwerk is wel het laatste waar je aan wil denken als je na een lange werkdag het bad laat vollopen. Daarom is het misschien wel eens tijd om je badkamer opnieuw te laten schilderen. Wij helpen je graag met het op een rijtje zetten van de kosten en het vinden van een geschikt schildersbedrijf dat jouw badkamer weer als nieuw maakt.

*Tip:

→ Wat kost uitbesteden? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

Wat kost het?

Het opnieuw laten schilderen van je badkamer brengt allereerst de kosten van het gebruikte materiaal met zich mee. Hoeveel dit uiteindelijk is hangt af van een paar aspecten, zoals de grootte van je badkamer en de prijs van het gebruikte materiaal. Het is zinvol om in goed overleg te gaan met de schilder die de klus uiteindelijk gaat aannemen, zodat het meest geschikte materiaal gebruik wordt voor het schilderen van de badkamer. De badkamer is een ruimte waarvoor extra zorg gedragen moet worden dat vocht er geen vat op kan hebben. Dat vergt dus een kundig oog. Om een beeld te geven van de kostenpost voor de gebruikte verf per liter staat hieronder een handig overzichtje.

Soort verf Gemiddelde kostprijs per liter
Latex voor binnenshuis Tussen 5 en 11 euro
Dekkende verf Tussen 25 en 45 euro
Grondverf Tussen 30 en 55 euro
Beits en lak Tussen 30 en 65 euro

Welk materiaal voor jouw badkamer?

Zoals je ziet zit er een flink verschil in de prijs van de gebruikte materialen. Uiteindelijk gaat de keuze tussen latex en verf uit de spuitbus, en de laatste is significant duurder. Kwalitatief gezien zijn beide verfsoorten gelijk, en het is dan ook een kwestie van smaak welke soort uiteindelijk gekozen wordt. Latex is ietwat veelzijdiger, en kan dus op meerdere oppervlakken gebruikt worden. Verf uit een spuitbus is geschikt als er een glad eindresultaat nagestreefd wordt. Daarnaast komen er nog kosten voor de grondverf en eventuele lak. Het is het beste om de uiteindelijke verfkeuze met de schilder te overleggen, ten slotte heeft hij de expertise die nodig is om de klust tot een goed einde te brengen. Ook zijn niet alle verfsoorten even geschikt voor een badkamer.

De kosten uit arbeid verminderen? Dat kan

Een ander gedeelte waar je uiteindelijke eindnota uit is opgebouwd zijn de kosten van de door de schilder verrichte arbeid. Dit neemt een groot gedeelte van de uiteindelijke rekening in beslag, maar liefst 85 procent. En dat is niet niks, maar daar valt wel flink in te besparen. Het vinden van een voordelige schilder kan enorm veel geld schelen. Daarom is het zaak om voordat de klus aanvangt, goed vooronderzoek te doen en te bekijken welke schilders het meest geschikt zijn voor deze klus. Door het vergelijken van offertes krijg je al gauw een heel helder beeld van de mogelijkheden en zodoende neem je de meest voordelige schilder in de arm.

Belasting toegevoegde waarde

Uiteraard moet over het laten schilderen van je badkamer ook gewoon btw afgedragen worden. Echter is het wel zo dat voor schilderklussen een zeer gunstig btw-tarief van zes procent geldt. Gebruikelijk is 21 procent btw, dus dat scheelt maar liefst vijftien procent op het uiteindelijke eindbedrag. Dat is mooi meegenomen, maar er gelden wel een tweetal voorwaarden om van dit voordelige tarief gebruik te mogen maken. Zo moet de woning minstens twee jaar oud zijn (geen volledige nieuwbouw dus) en moet de klus uitgevoerd worden door een professioneel schildersbedrijf. Zo wordt het wel heel interessant om je badkamer opnieuw te laten schilderen.

Nog een paar handige bespaartips

Uiteraard wil je je badkamer laten schilderen voor een zo gunstig mogelijke prijs, dat snappen we. En wat is er dan lekkerder dan hier en daar flink besparen door handigheidjes waar (helaas) niet iedereen van op de hoogte is? Wist je bijvoorbeeld dat het seizoen waarin het schilderwerk uitgevoerd wordt van flinke invloed is op de prijs van het uiteindelijke werk? Dat zit zo: in de winter hebben de meeste schilders het veel minder druk en staan ze te springen om klussen op te pakken. Vandaar het begrip ‘de winterschilder’. De winterschilder is veel voordeliger, dit kan op de gehele prijs tot wel dertig procent schelen. En dan kun je nog eens verder kijken dan louter je badkamer. Wellicht wil je het toilet in dezelfde stijl laten doen, of kan de keuken ook nog wel een nieuwe verfbeurt gebruiken. Dat is allemaal mogelijk, en zelfs voor een zachter prijsje. Een grotere klus is doorgaans goedkoper dan het uitvoeren van meerdere kleine klussen, dus deze zogenoemde kwantumkorting kan mooi meegenomen zijn. Als laatste tip kun je ervoor kiezen om de voorbereidende werkzaamheden zelf te doen. Dat betekent wel dat je er wat tijd in moet stoppen, maar met een uurloon van rond de 40 euro (een beetje binnenschilder rekent dat ) is deze tijdrovende klus uiteindelijk een fikse besparing. Denk bij deze voorbereidende werkzaamheden aan het afplakken van de muren zodat er geen verfspatten op komen, en het leegruimen van de badkamer.

Bespaar meer met onze vergelijkingstool

En tot slot attenderen we graag op het bestaan van de door onszelf ontwikkelde vergelijkingstool. Hiermee kun je gemakkelijk, gratis en geheel vrijblijvend offertes opvragen betreffende het schilderen van jouw badkamer. De enige gegevens die dit handige hulpmiddel nodig heeft zijn je locatie en je specifieke wensen. Daarna sturen schildersbedrijven jou hoogstpersoonlijk offertes die je rustig in je eigen tijd met elkaar kunt vergelijken. Vervolgens kies je zelf de meest geschikte kandidaat voor de klus uit.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Schilder- en vertips

Het is heel gemakkelijk om je huis een make over te geven

9 Valkuilen + veelgemaakte fouten schilderwerk

Heb jij schilderwerk liggen thuis, dan kun je dit zelf doen. Het

Hoe vind ik een goede schilder?

Er zijn van die klussen in een aan je huis die je