Informatie en advies over schilders
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Kosten kozijnen schilderenHouten kozijnen kunnen sneller gaan rotten als ze niet goed in de verf zitten. Verf beschermt het hout immers tegen vocht. Dat wil je natuurlijk voorkomen en daarom is het raadzaam om de kozijnen goed en op tijd te laten schilderen.

Wat kost het om je kozijnen te laten schilderen?

Voor het schilderen van je kozijnen heb je een buitenschilder nodig, een binnenschilder kan dit werk echter ook opknappen. Je betaalt ongeveer €40 per uur voor een buitenschilder, exclusief materialen en reiskosten. Je hebt dus niet heel veel aan de prijs per uur, maar het kan wel een goede indicatie geven. Elk huis is weer anders, waardoor het lastig is om bijvoorbeeld een prijs per vierkante meter of per gevel te geven.

Wat zijn de voordelen van het kozijnen schilderen door een schilder?

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf de kozijnen schilderen te gaan. Dat bespaart je wat geld; je hoeft immers niet zelf aan de slag met een emmertje verf en een setje kwasten. Het zelf verven heeft echter ook diverse nadelen, en het laten schilderen diverse voordelen.
Allereerst zit je zelf met alle viezigheid en bende als je zelf aan de slag gaat. Verf is een vies product; je krijgt het niet uit je kleren en ook van je huid of uit je haren is het lastig te verwijderen. Als je een schilder inhuurt, zal hij of zij zelf alle rommel opruimen en heb je dus zelf geen oude kleren nodig en zit je ook niet nog een week met verfvlekken op je armen. Een ander voordeel is dat de schilder ervaren is. Hij zal daarom lekker snel doorwerken, terwijl je zelf waarschijnlijk een stuk trager bent doordat je alles moet schuren en niet zo snel kunt schilderen.

Bovendien heb je zelf niet altijd een idee hoeveel je precies moet schuren. Is het goed als de losse stukken verf er af zijn, of moet het kozijn bijna helemaal kaal zijn? Dat is lastig in te schatten, en daarom heb je dus een goede schilder nodig. Je weet dan bovendien zeker dat er van goede verfsoorten en verftechnieken gebruik wordt gemaakt, zodat je kozijnen optimaal worden beschermd tegen vocht en weer zo lang mogelijk vooruit kunnen.

Een schildersbedrijf inhuren?

Het is verstandig om eerst het aanbod in jouw regio te vergelijken voordat je een schilder kiest. Door gebruik te maken van onze offerte service is het mogelijk om snel in contact te komen met schilders die jou graag te woord staan. Door de prijzen vervolgens naast elkaar te leggen en te kiezen voor het beste aanbod kun je besparen op de kosten. Ga naar pagina advies.

Bekijk ook de volgende pagina’s:

> Kosten schilder
> Kosten schilder binnen
> Kosten schilder buiten
> Deuren
> Schilder muren
> Kosten per uur
> Plafonds
> Zakelijk
> Kosten zwart
> Offertes

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Schilder- en vertips

Het is heel gemakkelijk om je huis een make over te geven

3x Valse vooroordelen schilders

Het inhuren van een goede schilder geeft je een aantal belangrijke zekerheden.

Hoe vind ik een goede schilder?

Er zijn van die klussen in een aan je huis die je