Kosten schilder zwart

f4g45-150x150-1Een schilder kost wit zo’n euro of 35 euro per uur, maar wat kost een schilder als je deze zwart wil inhuren? Als een schilder geen belasting hoeft af te dragen, bespaart hij op diverse manieren op de kosten. Als een schilder 35 euro per uur rekent en het 9% btw tarief van toepassing is (wat niet altijd het geval is; voor nieuwe huizen geldt het 21% btw tarief) ontvangt de schilder netto zo’n 33 euro per uur. Als hij daarover inkomstenbelasting afdraagt zal er circa 20 euro overblijven. De gemaakte kosten zijn niet heel interessant omdat die doorgaans naast het uurloon in rekening worden gebracht.

*Tip:

→ Wat kost uitbesteden? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

Zwart inhuren?

Je kunt dus fors besparen door een schilder zwart in te huren. Natuurlijk zal een gemiddelde schilder geen genoegen nemen met 20 euro per uur zwart omdat er dan nul voordeel voor de schilder is, maar bijvoorbeeld wel met 25 euro per uur. Dan bespaar je alsnog bijna 25% op de gemaakte arbeidskosten.

Wat is het risico van een schilder die je zwart inhuurt?

De voordelen van iemand inhuren zonder belasting te betalen zijn duidelijk: je hebt lagere kosten. Toch heb je als opdrachtgever vaak nauwelijks een risico. Het opgeven van de werkzaamheden bij de Belastingdienst is een zaak van de schilder zelf; jij hoeft je hier niet mee te bemoeien. Wanneer het echter heel duidelijk is dat er geen belasting betaald wordt, ben je bekend met een misdrijf en kun je hieraan medeplichtig worden geacht. Dat kan op zichzelf ook een misdrijf zijn, dus pas daar goed mee op!

Schrik niet, we willen het niet hebben over een huis wat in gothic stijl wordt geschilderd. Aangezien steeds meer mensen echter een probleem hebben met de kosten van het arbeidsloon van een schilder wordt er regelmatig gekozen om een schilder zwart te laten werken. We keken voor jou naar de kosten van zwart werk door een schilder. Daarnaast keken we voor jou naar de voordelen en nadelen van een schilder die zwart werkt.

Waarom jij een schilder zwart zou inhuren

Een schilder kan je zwart inhuren omdat je dan minder kwijt bent aan zijn uurloon. Het is een voordeel wat kan oplopen van 6 procent tot 21 procent over de totale werkzaamheden met betrekking tot de BTW. Daarnaast hoeft de schilder dan geen loonbelasting te betalen over zijn werkzaamheden, waarbij je een voordeel tot ongeveer een derde van het uurloon mag berekenen. Je betaalt dus nogal wat minder als je een schilder zwart inhuurt. Toch zijn er ook zat redenen om een schilder wit in te huren.

Waarom je beter voor wit kan gaan

Een schilder zwart inhuren betekent in feite dat je meewerkt aan criminele activiteiten. Dat is namelijk wat het ontduiken van de BTW en de inkomstenbelasting inhoudt. Wanneer je erop wordt betrapt dat je een schilder bewust zwart hebt ingehuurd ben je dus strafbaar. De schilder zelf is overigens ook strafbaar. Daar komt bij dat de schilder tijdens zwarte werkzaamheden niet verzekerd is tegen de gevolgen van een arbeidsongeval. Wanneer je bedenkt dat de schilder vaak op een hoge ladder of bouwsteiger staat te werken is het niet ondenkbaar dat er wat gebeurt wat blijvende invaliditeit of in elk geval langdurige arbeidsongeschiktheid tot gevolg zal hebben. De schilder zal die kosten dan op een partij moeten verhalen, en doorgaans ben jij dat. Het is dus maar te hopen dat er tijdens die zwarte werkzaamheden niets gebeurt met de schilder.

Wat is het prijsverschil tussen een schilder die zwart en wit werkt

Een schilder die zwart een klus komt uitvoeren heeft doorgaans daarnaast een vaste betrekking bij een schildersbedrijf. Je kan dan ook twee tarieven met elkaar vergelijken voor dezelfde schilder; het tarief voor zwart en wit werk. We hebben beide soorten tarieven naast elkaar gezet zodat je tot een vergelijking kan komen.

Schilder zwart of wit BTW ja/nee Inkomstenbelasting ja/nee Prijs per uur
Wit Ja, 6 procent bij een ouder huis en 21 procent bij een nieuwer huis Ja, reken op 33 procent dus 1/3 deel van de totale kosten per uur Gemiddeld 33 euro
Zwart Nee Nee Gemiddeld 25 euro (een marge van 5 euro per uur voor de winst van de schilder)
  • Als je zelf de materialen aanlevert. De kosten van de schilder zoals hier boven genoemd zijn inclusief basismaterialen, maar speciale verfsoorten zitten niet bij de prijs inbegrepen. Wil je dus een klus die met speciale verf wordt uitgevoerd, dan zal je die zelf moeten bijkopen. De schilder zal je iets minder per uur berekenen voor het materiaal, maar je hebt dus zelf nog meerkosten.
  • Als je de materialen door de schilder laat aanleveren. Of de schilder nu zwart of wit werkt; materialen komen er sowieso aan te pas. De schilder zal hier gewoon de volle mep voor moeten betalen in de winkel, en daar zit wel 21 procent BTW bij inbegrepen. Helemaal goedkoop is een klus dus nooit. Jij betaalt in dat geval meer voor de klus, maar je hoeft niet meer zelf achter de verf aan te gaan in de winkel.

Hoe wordt de prijs van de werkzaamheden bepaald

Hoeveel jij betaalt aan de schilder bepaal je op den duur zelf aan de hand van een aantal beslissingen die jij neemt en een aantal factoren in jouw huis. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Factor 1. Wat voor schilderwerk kies je. Je kan een schilder op meerdere manieren een klus laten uitvoeren. Je kan ervoor kiezen om de schilder het werk met de spuitmachine te laten uitvoeren. Dat is een methode die een stuk goedkoper is om uit te voeren dan de andere methode; sauswerk. Doordat het met de spuitmachine sneller werkt kan de schilder meer vierkante meters maken met deze manier.
  • Factor 2. Wat voor verf kies je. Wil jij een muur laten verven met een basic witte verf, dan zal de schilder je daarvoor doorgaans niet veel extra kosten berekenen. Het gaat immers om een gangbare verfsoort die hij standaard in zijn werkplaats heeft staan. Er hoeft geen extra materiaal voor te worden besteld. Wanneer je echter kiest voor verf in een heel specifieke kleur of van een heel specifiek materiaal kom je voor hogere kosten te staan. De verf kan je laten aanschaffen door de schilder of je kan het zelf regelen. In elk geval zijn de kosten voor de totale klus een stuk hoger wanneer je voor deze verfsoort kiest.

Een schildersbedrijf inhuren?

Wil je een schilder inhuren, dan ga je voor het aantrekkelijkste tarief. Wanneer je nog twijfelt tussen een zwarte en een witte schilder is het een goed idee om prijzen te vergelijken. Dat doe je met deze functie. Je krijgt offertes toegestuurd van lokale schilders om te vergelijken en om tot een keuze te komen. Het is verstandig om eerst het aanbod in jouw regio te vergelijken voordat je een schilder kiest. Door gebruik te maken van onze offerte service is het mogelijk om snel in contact te komen met schilders die jou graag te woord staan. Door de prijzen vervolgens naast elkaar te leggen en te kiezen voor het beste aanbod kun je besparen op de kosten.

Bekijk ook:

> Kosten schilder
> Binnen
> Buiten
> Deuren
> Stukadoor
> Muren
> Kosten per uur
> Plafonds
> Zakelijk
> Offertes

Wat kost een schilder precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij schilders in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Wij bieden je deze service gratis en vrijblijvend aan.