Informatie en advies over schilders
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Klussen aan je huis is een kostbare aangelegenheid. Een schilder huur je in wanneer je een hoop schilderwerk hebt waar je zelf geen tijd of zin voor hebt. We hebben voor jou gekeken waar je op moet letten wanneer je een schilder inhuurt. We kwamen tot de volgende bevindingen en maakten een handzame checklist.

Kijk in je eigen buurt

Natuurlijk kan je een schilder inhuren uit de andere kant van het land die voor een paar euro minder per uur een muur bij jou komt schilderen. De schilder zal goed zijn en het werk ook, maar het venijn zit hem in de voorrijkosten. Een schilder die van ver moet komen zal de verreden kilometers bij jou in rekening brengen. Daardoor ben je uiteindelijk vaak minder kwijt aan een schilder uit je eigen buurt die net wat duurder is per uur of per klus. De lagere voorrijkosten en kilometerkosten maken het grote verschil op de rekening. Ook zal het zo zijn dat je minder lang hoeft te wachten voor een schilder uit je eigen buurt. Doordat hij niet naar een andere kant van het land hoeft te rijden en in de buurt van zijn eigen huis kan schilderen kan hij sneller aan het werk gaan en gemakkelijker langskomen om een offerte uit te brengen voor de werkzaamheden.

Maak een selectie

Voordat je een schilder kiest is het goed om eerst een selectie te maken. Kijk welke schilders er in jouw buurt zitten en wat ze berekenen voor hun werkzaamheden. Vraag hiervoor online offertes op met de knop onderaan dit artikel. Zo weet je gelijk waar je aan toe bent. Het is gemakkelijker kiezen als je een paar offertes binnen hebt; je weet gelijk wat voor jou de beste keuze is.

Kijk verder dan alleen de prijs

De verleiding is groot bij de keuze voor een schilder om je alleen te laten leiden door de prijs.  Je wil immers het schilderwerk gedaan hebben tegen een zo laag mogelijk tarief. Kijk echter ook naar de andere voorwaarden die de schilder hanteert. Een heel belangrijke graadmeter voor de kwaliteit van het werk van een schilder is het keurmerk wat deze voert.

Een schilder met keurmerk is beter

Het handigste is het om een schilder in te huren die een keurmerk voert. Zo weet je zeker dat de werkzaamheden aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen en dat je niet voor een onaangename verrassing komt te staan bij het presenteren van de rekening. We hebben gekeken naar de belangrijkste keurmerken die gevoerd worden.

  • De Betere schilder. Dit is een keurmerk wat vooral heel praktisch is. Het keurmerk heeft allereerst betrekking op de offerte die je krijgt. Dat is een prijsopgaaf van de werkzaamheden die je wil laten uitvoeren. Er worden eisen gesteld aan de duidelijkheid van de offerte, de compleetheid van de offerte en het feit dat het een schriftelijke offerte moet zijn. Een mondelinge toezegging heeft namelijk geen rechtsgeldigheid. Daarnaast wordt er na het uitvoeren van de werkzaamheden gekeken naar jouw tevredenheid over de schilder. Je krijgt een schriftelijke enquête waarin je kan aangeven hoe tevreden je bent over de werkzaamheden en de kwaliteit van het werk.
  • De AF erkenningsregeling. Dit is een keurmerk wat vooral betrekking heeft op de scholing van de schilder. De schilder moet alle benodigde certificaten en diploma’s in huis hebben om dit keurmerk te krijgen. Je bent daardoor verzekerd van een vakkundige schilder die bovendien betrouwbaar is. Je hebt ook zekerheid over de kwaliteit van het werk wat opgeleverd wordt, de service en de garantie die jij krijgt over de werkzaamheden.

Huur per uur of per klus

Een schilder kan je inhuren op twee manieren; per uur of per klus. We hebben de manieren en de voordelen voor je op een rij gezet.

  • Een schilder per uur. De schilder zal eerst bij jou langskomen om te kijken hoe lang hij bezig zal zijn met de werkzaamheden. Daarnaast zal hij een tarief per uur aan jou berekenen. Hij heeft al in zijn hoofd hoeveel uur werk hij zal hebben. Valt het aantal uren werk mee, dan is dat in jouw voordeel. Valt het aantal uren werk echter tegen, dan betaal je meer bij deze optie. Houd er rekening mee dat veel schilders een minimum aantal uren werk uittrekken voor schilderwerkzaamheden. Zo kan het zijn dat jij voor een uurtje werk hebt maar dat je toch voor minimaal twee uur berekend krijgt. Informeer eerst voor de duidelijkheid wat de schilder voor werkwijze hanteert.
  • Een schilder per klus. De schilder kan ook een totaalprijs maken voor de totale klus. Ook hier geldt; is de schilder snel klaar maar betaalde je voor een dagdeel, dan is het voordeel voor de schilder. Komt de schilder echter zaken tegen waardoor de werkzaamheden uitlopen, dan ben jij als klant in het voordeel. Over het algemeen ontlopen beide tarieven elkaar niet veel.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

3x Valse vooroordelen schilders

Het inhuren van een goede schilder geeft je een aantal belangrijke zekerheden.

Schilder- en vertips

Het is heel gemakkelijk om je huis een make over te geven

Hoe vind ik een goede schilder?

Er zijn van die klussen in een aan je huis die je