Informatie en advies over schilders
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een dakkapel is een mooie uitbreiding van een woning. Een zolderetage verandert ermee in een ruime, lichte en bijzondere  kamer. Een dakkapel is echter ook onderhoudsgevoelig. Achterstallig onderhoud levert snel vervolgschade op. Het goed bijhouden van het schilderwerk en het overig onderhoud  is dan ook een voorwaarde om toekomstige ellende en hoge kosten  te voorkomen.

Dakkapellen zijn er in soorten en maten maar ze zijn bijna altijd lastig te bereiken voor een schoonmaakbeurt, het onderhoud of inspectie. Veel dakkapellen zijn alleen met een  lange ladders of steiger te controleren op de onderhoudstaat waardoor problemen pas blijken als het water naar binnen loopt. Dit kun je voor zijn door de dakkapel jaarlijks te (laten) controleren op noodzakelijk onderhoud.

*Tip:

→ Direct weten wat uitbesteden kost? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

Wat is het schilderen van een dakkapel

Een dakkapel is een houten of kunststof opbouw op een puntdak met een pannen of bitumen dakbedekking en kozijnen met ramen aan de voorkant. Voor het behoud van de dakkapel dient het schilderwerk van het hout goed te zijn. Het is heel erg verstandig om op vaste momenten de dakkapel jaarlijks te (laten) controleren en het schilderwerk te (laten) onderhouden.

Zonder ladder, hoogwerker of steiger is dit meestal niet mogelijk. Dakkapellen zitten vaak ook op een dusdanige hoogte en plaats  dat het maar de vraag is of het, gezien de veiligheid, verstandig is om zelf de ladder of steiger op te gaan. Een gespecialiseerd bedrijf die voor een vast bedrag alle aan de dakkapel uit te voeren werkzaamheden en controles verricht is een aantrekkelijk en veilig alternatief

De kosten van het schilderen van de dakkapel 100 woorden

 

Schilderen van een dakkapel Kosten
Kosten onderhoudscontract rond de € 200,- per jaar
Steiger ongeveer € 75,-
Gereedschappen ongeveer € 50,-
Grondverf/primer ongeveer € 10
Verf ongeveer € 20,-
Plamuur ongeveer € 20,-

 

Toelichting voor de verschillende werkzaamheden

In verhouding met de klus zelf zal een inspectie van een dakkapel gevolgd door een verfbeurt relatief veel tijd en geld in beslag nemen. Bij het werken op hoogte staat veiligheid voorop en het opzetten en afbreken van de steiger neemt, in verhouding tot het feitelijke werk, veel tijd in beslag. Bij het via de dakkapel beklimmen van het dak ontstaan levensgevaarlijke situaties die vaak goed aflopen maar soms ook uitmonden in ernstige ongelukken. Het dringende advies is dan ook om dit niet te doen. De kosten van een onderhoudscontract hangen natuurlijk af van de onderhoudsgevoeligheid van de dakkapel en de grootte.

 

Naast het schilderwerk worden bij een inspectie het hang en sluitwerk, de dakbedekking en de beluchting gecontroleerd. Het is niet verstandig hiervoor verschillende mensen het dak op te laten gaan. Door jaarlijkse controle en het aanpakken van de zaken die bij deze controle aan het licht komen wordt de levensduur van een dakkapel aanzienlijk verlengt. Ook loop je niet het risico dat, als er een beroep gedaan wordt op de garantie, een afwijzing volgt omdat de staat van onderhoud niet voldoet aan de garantievoorwaarden. Sommige leveranciers stellen als eis voor de garantie dat zij zelf de inspecties en het onderhoud verzorgen.

Bron: dakkapel kosten overzicht en dakkapel prijzen.

Geld besparen op het schilderen van een dakkapel

Een dakkapel is een duur en onderhoudsgevoelig stukje huis. Door de slechte bereikbaarheid schiet het schoonmaken, schilderen  en bijhouden er snel bij in. Een aantrekkelijke mogelijkheid is het afsluiten van een onderhoudscontract voor de dakkapel. Dit kan vrijwel altijd bij de leverancier maar ook andere partijen zijn je graag van dienst. Voor een jaarlijkse bijdrage is het onderhoud en de instandhouding dan over een langere periode geborgd. Na de plaatsing van een dakkapel wordt over het algemeen over een  periode van 10 tot 15 jaar garantie gegeven. Die garantie geldt alleen onder de voorwaarde dat de dakkapel ook goed onderhouden wordt.

Als je in een straat woont waar veel huizen een dakkapel hebben kan het heel aantrekkelijk zijn om een collectief onderhoudscontract af te sluiten waar niet alleen het schilderwerk in geregeld wordt maar instandhouding van de dakkapel het uitgangspunt is.

Het zelf schoonhouden, schilderen en onderhouden van een dakkapel is natuurlijk ook een optie maar wel één waar, gezien de veiligheidsrisico’s, goed over nagedacht moet worden. Als de inspectie van de dakkapel je enige moment per jaar is dat je op hoogte werkt is het advies om dit uit te besteden. Bij dit soort werk is het zo dat als het fout gaat het direct ook heel erg fout gaat.

Bespaar geld met onze vergelijkingstool

Gebruik onze vergelijkingstool om het jaarlijkse onderhoud aan je dakkapel goed en voordelig te regelen. Laat je adres achter en geef een korte beschrijving van wat er gedaan moet worden. Na een dag of wat ontvang je de scherpe offertes van de dakkapelonderhoudsbedrijven waarmee je tot wel 40 % op de kosten kunt besparen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Schilder- en vertips

Het is heel gemakkelijk om je huis een make over te geven

9 Valkuilen + veelgemaakte fouten schilderwerk

Heb jij schilderwerk liggen thuis, dan kun je dit zelf doen. Het

Hoe vind ik een goede schilder?

Er zijn van die klussen in een aan je huis die je