Informatie en advies over schilders
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Eender welke werken je aan je huis ook wenst uit te voeren, in alle gevallen zal je er maar wat graag voor willen kiezen om gebruik te maken van een bepaalde subsidie, althans wanneer deze bestaat uiteraard. Door de jaren heen werden er door de Nederlandse overheid een groot aantal bestaande subsidies en financiële tegemoetkomingen geschrapt. Ook schilderwerken bleven niet uit het vizier. Toch moet het gezegd dat je tegenwoordig nog steeds diverse financiële voordelen kan ontvangen voor het uitvoeren van schilderwerken. Wat bijvoorbeeld te denken van een verlaagde BTW van 9 procent (was 6% maar na 2019 9% ) en zelfs een extra subsidie voor het inzetten van een winterschilder? Wij zetten de subsidies en financiële tegemoetkomingen van schilderwerken graag even voor jou op een rijtje.

subsidie schilder

Verlaagde BTW op schilderwerken

Tot 1 juli 2015 was het zo dat mensen voor het verbouwen van hun oudere woning of het uitvoeren van opfriswerken konden rekenen op een verlaagd BTW-percentage van 6 procent. Per 1 juli 2015 kwam daar evenwel voor een groot aantal werkzaamheden verandering in en werd de BTW op arbeidsuren terug verhoogd naar 21 procent. Het zal je evenwel goed doen om te weten dat dit niet geldt voor schilderwerken. Wanneer je er op moment van schrijven voor kiest om dergelijke werken uit te laten voeren in- of buitenshuis kan je dan ook nog steeds rekenen op een verlaagde BTW van 9 procent op de arbeidsuren. Let wel, niemand weet hoelang deze BTW-verlaging voor schilderwerken nog in stand zal worden gehouden. Er tijdig bij zijn is dan ook zeer belangrijk! De verlaagde BTW van 9 procent geldt uitsluitend voor arbeidsuren en is dus niet van toepassing op materialen die aangekocht dienen te worden.

Wat kost een schilder?

Wellicht dat je ook benieuwd ben naar de kosten van een schilder? Hieronder een klein overzichtje. Voor uitgebreide info ga je naar de pagina: schilder kosten.

Binnenschilder prijzen:

Prijs per m2 € 30 – € 35 Incl. materiaal en verf
Prijs per uur € 35 – € 40 Incl. materiaal en verf

Buitenschilder prijzen:

Prijs per m2 € 35 – € 40 Incl. materiaal en verf
Prijs per uur € 40 – € 50 Incl. materiaal en verf

Subsidie voor winterschilder

Steeds vaker kiezen mensen er voor om voor het uitvoeren van hun schilderwerken geen beroep te doen op een klassieke schilder, maar wel een winterschilder in te schakelen. Een winterschilder is in principe een gewone schilder die beschikt over de nodige ervaring, maar die er voor kiest om tijdens de wintermaanden (november – maart) verder te werken. Alle werkzaamheden die binnen deze periode door een schilder worden uitgevoerd worden gefactureerd tegen een korting die kan oplopen tot zomaar even 30 procent. Dat is evenwel niet alles. Naast deze zeer interessante korting die het kostenplaatje van je schilderwerken aanzienlijk kan drukken is het immers ook zo dat de overheid er een schepje bovenop doet. Vanuit de overheid wordt immers een bedrag toegekend van 25 euro per dag waarop er een beroep wordt gedaan op de diensten van een winterschilder. Enige vereiste is wel dat de schilder gedurende minimaal 3 dagen werkzaam is.

Gerelateerd:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

9 Valkuilen + veelgemaakte fouten schilderwerk

Heb jij schilderwerk liggen thuis, dan kun je dit zelf doen. Het

7 Veel gemaakte fouten buitenschilderwerk

Het voorjaar is het moment waarop jij je huis gaat klaarmaken voor

Hoe vind ik een goede schilder?

Er zijn van die klussen in een aan je huis die je