Informatie en advies over schilders
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je volledige huis voorzien van een nieuw laagje verf kan een behoorlijke som geld kosten. Ook wanneer je wat meer complexe schilderwerken wil laten uitvoeren kan je rekening moeten houden met een behoorlijke kostprijs. Door gebruik te maken van de interessante bespaartips die we je geven in dit artikel zorg je er evenwel voor dat al jouw schilderwerken steeds tegen een zo optimaal mogelijke prijs uitgevoerd kunnen worden.

*Tip:

→ Wat kost uitbesteden? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

Combineer werkzaamheden

Het laten schilderen van je huis kan een niet onaanzienlijk prijskaartje met zich meebrengen. Dit zorgt er voor dat in de praktijk bijzonder veel mensen er voor kiezen om de schilderwerken die ze willen laten uitvoeren te verspreiden over meerdere maanden of soms zelfs jaren. Op het eerste zicht lijkt dit interessant omdat je op deze manier niet met één grote factuur wordt geconfronteerd, maar in de praktijk is dat vaak anders. Het is namelijk zo dat een schilder voor grotere projecten geen uurtarief, maar een prijs per vierkante meter in rekening kan brengen. Op de eindfactuur zal het totaal te betalen bedrag in dit geval aanzienlijk lager uitvallen dan wanneer de verschillende kleine werkzaamheden gespreid worden uitgevoerd. Dit is dan ook een zeer belangrijke bespaartip die relatief vaak over het hoofd wordt gezien.

Doe een beroep op een winterschilder

Wanneer je een extra besparing wenst te realiseren op de kosten van je schilderwerk en het je niet echt uitmaakt wanneer deze werkzaamheden worden uitgevoerd kan je er ook altijd voor kiezen om een beroep te doen op een winterschilder. Deze schilder gaat voor jou zoals de naam reeds laat vermoeden aan de slag tijdens de winterperiode wat er voor zorgt dat er een korting kan worden verkregen die kan oplopen tot zomaar even 30 procent. Een winterschilder inschakelen kan bovendien in tegenstelling tot wat veel mensen vermoeden zowel voor binnen- als buitenschilderwerk.

Kies voor spuitwerk

Een niet onbelangrijk deel van de kosten die door een schilder in rekening wordt gebracht is afkomstig uit de manuele werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd. Het spreekt immers voor zich dat een muur manueel schilderen veel langer duurt dan wanneer er gebruik wordt gemaakt van een spuitmachine. Omwille van deze reden wordt het voor gezinnen die willen besparen op de factuur van hun schilderwerken aangeraden om gebruik te maken van spuitwerk. Op deze manier kan je nog steeds rekenen op een prima eindresultaat, maar dan wel zonder dat er een aanzienlijk prijskaartje tegenover staat.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Schilder- en vertips

Het is heel gemakkelijk om je huis een make over te geven

7 Veel gemaakte fouten buitenschilderwerk

Het voorjaar is het moment waarop jij je huis gaat klaarmaken voor

Hoe vind ik een goede schilder?

Er zijn van die klussen in een aan je huis die je