Informatie en advies over schilders
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten binnenschilderVoor een binnenschilder betaal je gemiddeld €35 per uur. Natuurlijk verschilt dat per schilder, maar je kunt het als richtlijn aanhouden.

Is het verstandig om prijsindicaties op te vragen?

Als je je afvraagt wat de kosten voor jouw opdracht zullen zijn, kun je er goed aan doen om bij diverse binnenschilders in jouw omgeving advies in te winnen en na te vragen wat ze voor een bepaalde klus rekenen. Je krijgt dan al snel een beeld van wat een correcte prijs zou kunnen zijn voor je specifieke klus. Hierdoor heb je ook al snel door welke schilder er veel duurder is dan de gemiddelde prijs, en waar je juist fors goedkoper uit bent. Natuurlijk is duurder lang niet altijd beter of slechter, maar het zou wel een rol kunnen spelen in de te maken keuze. Als vrijwel elke schilder een prijsindicatie geeft tussen de €1.000 en €1.300 en één schilder geeft een prijsindicatie op van €400 of van €2.500, dan weet je al snel dat er iets niet klopt.

*Tip:

→ Wat kost uitbesteden? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

Wat is een goede prijs voor een binnenschilder?

Zoals gezegd geldt er een gemiddelde uurprijs van €35 euro per uur. Dat betekent echter niet dat een binnenschilder met een tarief van €30 per uur altijd slechter is dan een schilder met een tarief van €40 euro per uur. Integendeel; het kan prima andersom het geval zijn.

Het uurtarief zegt immers niets over de snelheid van de schilder. Zo kan iemand met een uurloon van €40 euro goedkoper zijn dan iemand met een uurloon van €30 euro. Bovendien kan iemand met een laag uurloon hogere prijzen rekenen voor de materialen. Let daarom nooit alleen op het uurloon, maar laat altijd een duidelijke prijsberekening opstellen zodat je weet waar je aan toe bent.

Bovendien is het belangrijk om reviews op te zoeken van het schildersbedrijf. Zo kun je te weten komen of hij goed werk aflevert en dus zijn hogere of lagere uurloon waard is. Alleen op die manier kom je te weten wat voor hem een goed uurloon is.

Een betrouwbaar schildersbedrijf inhuren?

Het is verstandig om eerst het aanbod in jouw regio te vergelijken voordat je een schilder kiest. Door gebruik te maken van onze offerte service is het mogelijk om snel in contact te komen met schilders die jou graag te woord staan. Door de prijzen vervolgens naast elkaar te leggen en te kiezen voor het beste aanbod kun je besparen op de kosten. Ga naar pagina advies.

Bekijk ook de volgende pagina’s:

> Kosten schilder
> Buiten
> Deuren
> Kozijnen
> Muren
> Offertes

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Schilder- en vertips

Het is heel gemakkelijk om je huis een make over te geven

3x Valse vooroordelen schilders

Het inhuren van een goede schilder geeft je een aantal belangrijke zekerheden.

7 Veel gemaakte fouten buitenschilderwerk

Het voorjaar is het moment waarop jij je huis gaat klaarmaken voor