Informatie en advies over schilders
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

84848-150x150Het schilderen van plafonds is een boel werk. Bovendien is het een secuur werk, maar vooral ook een vervelend karwij. Doordat je de hele tijd boven je hoofd moet werken wordt het al snel erg vermoeiend, in tegenstelling tot bijvoorbeeld het schilderen van de muren – iets wat op zich wel gedurende een langere periode is vol te houden.

*Tip:

→ Wat kost uitbesteden? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

Wat kost het plafond witten?

Het witten van een plafond kun je daarom ook perfect uitbesteden aan een schilder. Waarom zou je het immers zelf doen als je er helemaal geen zin in of tijd voor hebt? Een schilder doet het met alle plezier, en de kosten vallen doorgaans ook nog wel mee!

Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €7,50 en €15 per vierkante meter te witten oppervlak. Wel verdient deze opmerking dat die prijs natuurlijk sterk kan variëren. Dat hangt bijvoorbeeld af van of er nog reparaties moeten worden gedaan, of er naden in het plafond zitten en van hoeveel lagen er aangebracht dienen te worden. Als het om een nieuw plafond gaat is het doorgaans noodzakelijk om tweemaal te sauzen; als het enkel om opnieuw witten gaat dan zou één laag voldoende moeten zijn.

Het genoemde bedrag is een vaste prijs inclusief materialen, arbeidsloon en reiskosten. Natuurlijk kan die prijs sterk variëren per schilder, dus het kan de moeite lonen om zelf even bij een schilder advies in te winnen.

Wat doet een schilder als hij je plafond wit?

Behalve het witten van je plafond, zal de schilder er ook voor zorgen dat alles netjes achterblijft. Je hebt er natuurlijk niks aan als je plafond mooi wit is, maar je bank ook ineens een andere kleur heeft. Daarom pakken schilders desgewenst alle voorwerpen die in de kamer aanwezig zijn in, zodat het de schilderbeurt goed overleeft. Dat geldt uiteraard ook voor de vloer, de kozijnen, deurklinken, enzovoorts. Natuurlijk is het aan te bevelen om de schilder in een lege kamer aan het werk te zetten, maar helaas gaat dat gewoon niet altijd.

Een betrouwbaar schildersbedrijf inhuren?

Het is verstandig om eerst het lokale aanbod in je regio te vergelijken voordat je een schilder kiest. Vraag gratis offertes op.

Bekijk ook de volgende pagina’s:

> Kosten schilder
> Binnen
> Deuren
> Kozijnen
> Zwart
> Offertes

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

7 Veel gemaakte fouten buitenschilderwerk

Het voorjaar is het moment waarop jij je huis gaat klaarmaken voor

3x Valse vooroordelen schilders

Het inhuren van een goede schilder geeft je een aantal belangrijke zekerheden.

Schilder- en vertips

Het is heel gemakkelijk om je huis een make over te geven