Informatie en advies over schilders
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten deuren schilderenJe kunt er voor kiezen om de deuren zelf te schilderen. Echt moeilijk is het niet; je kunt de deur eventueel loshalen om ervoor te zorgen dat je het kozijn niet per ongeluk mee schildert en ramen en handgrepen kun je tevens afplakken.

Waarom een schilder de deuren laten verven?

Je kunt dus gewoon besluiten om zelf je deuren te schilderen. Alleen is het doorgaans verstandiger om dit door een schilder te laten doen. Een schilder heeft jarenlange ervaring in het vak, en kan het schilderen dan ook veel beter. Als je het zelf doet zul je al snel last krijgen van losrakende kwastharen of van zichtbare verfstrepen. Bovendien kan een schilder ervoor kiezen om de deur te spuiten in plaats van te verven, zodat je een bijzonder mooie hoogglans lak op de deur kunt krijgen. Bovendien heeft de schilder de kennis en ervaring om de deur op zo een manier te schilderen dat de verf ook zo lang mogelijk mee gaat.

*Tip:

→ Wat kost uitbesteden? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

Wat kost het schilderen van de deuren?

Een schilder werkt voor circa 40 euro per uur. Voor het schilderen van de deuren binnenshuis heb je een binnenschilder nodig, voor het schilderen van deuren buitenshuis een buitenschilder. Dat klinkt wellicht overdreven, maar buiten schilderen is een hele andere tak van sport. Doordat er binnen en buiten andere elementen en factoren (zoals bijvoorbeeld vorst en de kou) van invloed zijn op het schilderwerk, verschilt dat schilderen zo van elkaar.

Hoe lang het schilderen van een deur zal duren is vooraf niet duidelijk te zeggen aangezien dat uiteraard per deur verschillend is. Wel kan het raadzaam zijn om in plaats van een enkele deur direct het hele interieur of een deel daarvan onderhanden te nemen. De schilder is er dan immers toch en moet anders enkel voor een deur op komen draven; zelfs meerdere keren als éénmaal schilderen niet voldoende blijkt te zijn.

Een betrouwbaar schildersbedrijf inhuren?

Het is verstandig om eerst het aanbod in jouw regio te vergelijken voordat je een schilder kiest. Door gebruik te maken van onze offerte service is het mogelijk om snel in contact te komen met schilders die jou graag te woord staan. Door de prijzen vervolgens naast elkaar te leggen en te kiezen voor het beste aanbod kun je besparen op de kosten. Ga naar pagina advies.

Bekijk ook de volgende pagina’s:

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Schilder- en vertips

Het is heel gemakkelijk om je huis een make over te geven

7 Veel gemaakte fouten buitenschilderwerk

Het voorjaar is het moment waarop jij je huis gaat klaarmaken voor

Hoe vind ik een goede schilder?

Er zijn van die klussen in een aan je huis die je