Informatie en advies over schilders
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

43534534-150x150Een schilder kan de muren in jouw huis schilderen, maar wat betaal je daar eigenlijk voor?

Wat betaal je om de muren te laten schilderen?

Een uurloon is eenvoudig gegeven, dat ligt rond de €35 per uur voor een binnenschilder. Maar hoelang is een schilder bezig met het schilderen van muren? En wat zijn de materiaalkosten? Betaal je ook nog reiskosten?

*Tip:

→ Wat kost uitbesteden? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

Helaas valt daar niet eenvoudig een prijs per vierkante meter voor te geven. Gemiddeld zul je op de 10 euro per vierkante meter zitten, maar het verschilt enorm welke werkzaamheden er uitgevoerd moeten worden. Moeten de muren bijvoorbeeld één keer van latex worden voorzien, of is het noodzakelijk meerdere lagen aan te brengen? Verder verschilt het nog of de kamer helemaal leeg is en er dus geen rekening gehouden hoeft te worden met aanwezige voorwerpen. Wanneer de kamer echter al is ingericht moet alles worden verwijderd, verplaatst of ingepakt; een tijdrovende klus. Bovendien scheelt het ook of er vloerbedekking ligt die goed moet blijven, of dat er simpelweg helemaal geen vloerbedekking is. Ook kan elke ondergrond weer anders zijn. Zo is het schilderen van muren met een niet egale ondergrond veel tijdrovender en zijn er ook meer materialen voor nodig. Je bent dan ook weer duurder uit dan wanneer er enkel een egale muur geschilderd moet worden.

Hoe weet ik wat het schilderen exact gaat kosten?

Er is eigenlijk maar één manier om te ontdekken wat de werkelijke kosten in jouw situatie zullen zijn: door het aan de schilder zelf te vragen. Je kunt vragen of hij voor je een prijsopgave kan maken en je van het nodige advies kan voorzien. Je weet dan zeker dat je opdracht goed en deskundig wordt uitgevoerd en weet vooraf al wat de exacte te maken kosten zullen zijn.

Ook kun je dan bij meerdere bedrijven een prijsopgave aanvragen en zo de diverse schilders met elkaar vergelijken. Merk op dat het wijs is hierbij niet enkel op de kosten te letten, maar vooral ook op de te leveren kwaliteit. Je kunt die kwaliteit controleren door ervaringen van andere klanten van de schilder op te zoeken in bijvoorbeeld je kennissenkring of het internet.

Een betrouwbaar schildersbedrijf inhuren?

Het is verstandig om eerst het aanbod in jouw regio te vergelijken voordat je een schilder kiest. Door gebruik te maken van onze offerte service is het mogelijk om snel in contact te komen met schilders die jou graag te woord staan. Door de prijzen vervolgens naast elkaar te leggen en te kiezen voor het beste aanbod kun je besparen op de kosten. Ga naar pagina advies.

Bekijk de volgende pagina’s:

> Kosten schilder
> Schilder binnen
> Schilder buiten
> Deuren
> Kozijnen
> Kosten per uur
> Plafonds
> Zakelijk
> Kosten zwart
> Advies

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Schilder- en vertips

Het is heel gemakkelijk om je huis een make over te geven

7 Veel gemaakte fouten buitenschilderwerk

Het voorjaar is het moment waarop jij je huis gaat klaarmaken voor

3x Valse vooroordelen schilders

Het inhuren van een goede schilder geeft je een aantal belangrijke zekerheden.