Informatie en advies over schilders
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Misschien ben je toe aan een nieuwe look en ben je uitgekeken op het kantoortje waar je al jaren werkt. Dat kan, en dan is het wellicht een goede optie om eens te kijken naar de mogelijkheden van een schilderbeurt. Een fris likje verf zal wonderen doen voor zowel jezelf, je klanten als je werknemers. Er is veel mogelijk op dit gebied, en je zult zien dat het niet zoveel hoeft te kosten. Er zijn veel manieren om te besparen op het opnieuw laten schilderen van je kantoor, graag maken wij je wegwijs in deze wereld.

*Tip:

→ Wat kost uitbesteden? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

De juiste schilder voor het juiste werk

Iedere schilderklus begint natuurlijk met het vinden van de juiste schilder. En dat is belangrijker dan je misschien denkt, er zijn zoveel goede schilders en allemaal vragen ze een andere prijs. Het is dus zaak om jezelf goed te informeren en ervoor te zorgen dat je weet wat je precies wilt. Wil je alleen binnen laten schilderen, of heeft ook het buitengedeelte van je kantoor een lik verf nodig. Het is belangrijk om dit op voorhand te bepalen, zo kun je beter en gerichter zoeken naar een schilder die de gehele klus aan wil pakken.

De kostenopbouw

Uiteindelijk kost het opnieuw laten schilderen van je kantoor natuurlijk wel wat geld, maar er zijn natuurlijk manieren om te besparen en om te zorgen dat je zoveel mogelijk waar voor je geld krijgt. Het is handig om eens te kijken naar hoe de nota voor schilderwerk opgebouwd is. Allereerst heb je natuurlijk de materiaalkosten, die nemen een gedeelte van de rekening in beslag. Dat zijn de kosten van de verf die door de schilder gebruikt is. Het ligt aan je persoonlijke voorkeur welke verf je wilt gebruiken. Streef je bijvoorbeeld naar een glad eindresultaat, dan kun je het beste kiezen om de muren van je kantoor te laten spuiten. De klassieke latex, die met roller en kwast aangebracht wordt, is misschien wel de meest gebruikte verfsoort. En dat is niet voor niets, want deze verf is enorm veelzijdig en kan over veel meer texturen geverfd worden. In de regel is latexen ook goedkoper dan het laten spuiten van je muren. Hieronder vind je een indicatie van de prijzen van de verschillende verfsoorten. De prijzen zijn de gemiddelde kostprijs per liter.

Soort verf Gemiddelde kostprijs per liter
Latex Tussen 5 en 11 euro
Spuitverf Tussen 25 en 45 euro
Grondverf Tussen 30 en 55 euro
Beits en lak Tussen 30 en 65 euro

Zoals je ziet is er een groot verschil tussen de prijzen van de verschillende verfsoorten en kan dit dus een flink verschil opleveren. Maar uiteindelijk is het wel verstandig om dit altijd kort te sluiten met de schilder. Uiteindelijk heeft de vakman de meeste expertise en kan hij je daar dus het best in adviseren. Ook zal hij of zij alle materialen ter beschikking hebben.

De prijs van de vakman

Maar deze ervaring komt wel met een prijskaartje, in de vorm van het uurloon van de schilder. Schilders rekenen doorgaans een uurloon dat ergens tussen de 35 en de 45 euro schommelt. Hierdoor kan de prijs aardig oplopen, het uurloon van de schilder neemt namelijk op de eindrekening maar liefst 85 procent in beslag. Daarbij vergeleken zijn de materiaalkosten slechts een fractie. Dat lijkt misschien te veel, maar het is niet meer dan fair om de schilder voor zijn vakmanschap eerlijk te belonen.

Wel rekenen sommige schilders een bedrag per uur dat flink hoger ligt dan anderen, en dus valt hier aardig wat in te halen. Zoals gezegd valt of staat een klus met de juiste schilder, en het vinden van een zacht prijsje voor een schilderklus is makkelijker dan je denkt. Het is slechts een kwestie van het opvragen van meerdere offertes en die vervolgens met elkaar te vergelijken. Zo krijg je snel een goed beeld van de uiteindelijke kosten van het schilderwerk. Om je een beter beeld te geven van de kosten hebben we hieronder wat prijzen van verschillende soorten schilderwerk per uur voor je opgesteld.

Type schilderwerk Totale prijs per vierkante meter Totaalprijs per uur
Binnenschilder Tussen 27 en 32 euro Tussen 32,50 en 38,50 euro
Sauswerk Tussen 12,50 en 17,50 euro Niet van toepassing
Spuitwerk Tussen 5 en 9 euro Niet van toepassing
Buitenschilder Tussen 32,50 en 38,50 euro Tussen 42,50 en 48,50 euro

Nog meer besparen? Dat kan

Maar dit is nog lang niet alles. Er zijn namelijk nog een aantal manieren waarmee je flink kunt besparen op het laten schilderen van je kantoor. Helaas kan je niet profiteren van het lage btw-tarief van zes procent, dat geldt alleen voor particulieren. Het schilderen van je kantoor valt onder zakelijk schilderwerk, en je zult hier gewoon rekening moeten houden met de gebruikelijke 21 procent. Maar niet getreurd, want je kan bijvoorbeeld fiks besparen wanneer je overweegt om de winterschilder in te schakelen, een potentieel zeer lucratieve optie. Dat zit namelijk zo: in de winter zijn schilders veel goedkoper omdat ze dan minder opdrachten hebben. Het loont zich dus zeker om eens naar deze optie te kijken, uiteindelijk kan het 10 tot 30 procent schelen in vergelijking met de zomermaanden. Daarnaast is het altijd aan te raden om een zo groot mogelijke klus aan te vragen. In de regel zijn grotere klussen voordeliger dan kleine. De schilder zal hier graag in helpen met onderhandelen.

En dan is er nog onze vergelijkingstool

Als laatste noot wijzen wij graag op een hulpmiddel dat kan assisteren in het vinden van de juiste en dus meest voordelige schilder voor het schilderen van jouw kantoor. Met onze vergelijkingstool vul je eenvoudigweg je locatie en specifieke wensen in, waarna lokale schildersbedrijven je zullen benaderen met offertes. Het gebruikmaken van dit handige

hulpmiddel is geheel gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast. Vervolgens kun je in alle rust de toegestuurde offertes met elkaar vergelijken om uiteindelijk de meest geschikte voor jouw klus te kiezen. Zo wordt het vinden van een schilder wel heel eenvoudig.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Hoe vind ik een goede schilder?

Er zijn van die klussen in een aan je huis die je

9 Valkuilen + veelgemaakte fouten schilderwerk

Heb jij schilderwerk liggen thuis, dan kun je dit zelf doen. Het

Schilder- en vertips

Het is heel gemakkelijk om je huis een make over te geven