Informatie en advies over schilders
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Voor het uitvoeren van schilderwerken kiezen de meeste mensen er voor om een beroep te doen op een schildersbedrijf. Uiteraard is schilderen niet zo’n lastig karwei waardoor je er aan kan denken om zelf de handen uit de mouwen te steken, maar lang niet iedereen heeft hier voldoende tijd voor. Daar komt bij dat je voor het schilderen van een huis als vanzelfsprekend ook over het nodige materiaal dient te beschikken, iets dat eveneens niet zo voor de hand liggend is. Geef je met andere woorden de voorkeur aan een schildersbedrijf om je huis te schilderen? We vertellen er je graag alles over in dit artikel!

Waarom een beroep doen op een schildersbedrijf?

Er zijn verschillende goede redenen aan te halen waarom een beroep doen op een schildersbedrijf een goede keuze is. In eerste instantie beschik je op deze manier namelijk altijd over advies op maat. Een ervaren schilder kan bij je thuis over de vloer komen om samen met jou te bepalen welke kleuren het best zullen aansluiten op de stijl van je interieur. Daarnaast kan je door het inschakelen van een schildersbedrijf ook altijd rekenen op een zeer kwalitatief eindresultaat. Veel mensen die er zelf voor kiezen om hun huis te schilderen zijn achteraf alles behalve tevreden waardoor er alsnog veel extra kosten gemaakt dienen te worden. Tot slot, vergeet niet dat schilderwerk een bepaald onderhoud vereist om haar meest optimale uitstraling te kunnen behouden. Bij een schildersbedrijf is het probleemloos mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten waardoor je, je hier geen zorgen over dient te maken.

Hoe het beste schildersbedrijf vinden?

Wanneer mensen uiteindelijk hebben besloten om een schildersbedrijf onder de arm te nemen willen ze alleen maar genoegen nemen met het beste van het beste. Een echt kwalitatief schildersbedrijf kan je herkennen op tal van verschillende manieren. Zo kan je bijvoorbeeld kijken of het schildersbedrijf van je keuze AF-erkend is. Deze erkenning wordt uitsluitend gegeven wanneer de schilders over de vereiste diploma’s beschikken en werken volgens de algemene voorwaarden die zijn opgesteld door zowel de Vereniging Eigen Huis als de Consumentenbond.

Naast bovenstaande zijn 400 schildersbedrijven in Nederland aangesloten bij de kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder. Schildersbedrijven die over dit keurmerk beschikken worden op regelmatige basis gecontroleerd. Bovendien kan je in dit geval rekenen op een garantie van minstens 3 jaar op buitenschilderwerk en zelfs 4 jaar op schilderwerk dat in huis wordt uitgevoerd. Ook het zogenaamde Keurmerk Kwaliteitsvakman geeft aan dat je kiest voor een schildersbedrijf die z’n zaken goed op orde heeft.

Lees ook: Terrasoverkapping prijs.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

7 Veel gemaakte fouten buitenschilderwerk

Het voorjaar is het moment waarop jij je huis gaat klaarmaken voor

3x Valse vooroordelen schilders

Het inhuren van een goede schilder geeft je een aantal belangrijke zekerheden.

Hoe vind ik een goede schilder?

Er zijn van die klussen in een aan je huis die je