Kosten schilderen hekwerk

Als de verf van je hekwerk begint af te bladeren, je begint roest te zien, of je bent gewoon toe aan een andere kleur, dan kun je overwegen een schilder in te huren om je hekwerk weer volledig bij te werken. Hierna ziet het er weer als nieuw uit, is je materiaal weer beschermd van alle weersomstandigheden en kan je hekwerk er weer een tijdje tegenaan. Als je dit laat doen, dan betaal je hier natuurlijk voor, maar dan weet je wel zeker dat het goed gebeurt. Daarnaast hoef je dan geen eigen tijd in te leveren. Hier lees je alles over de prijs die je betaalt om je hekwerk te laten schilderen.

 

De kosten

De prijs die je uiteindelijk betaalt hangt af van een aantal factoren. Zo is er de hoeveelheid hek dat geschilderd moet worden en de staat waar het hek zich in verkeert. Daarnaast vraagt een ervaren schilder meer arbeidsloon dan een beginner. In de volgende tabel vind je drie situaties die kunnen voorkomen als je je hek laat schilderen en de prijs die je betaalt per vierkante meter, inclusief btw, materialen en arbeidskosten, als je dit uitbesteedt aan een schilder.

 

Activiteit hekwerk schilderen Omschrijving Prijs per m2
Verf bijwerken 2x primer bijwerken, 1x tussenlaag waar noodzakelijk, 1x dekverf €35 – €40
Verf onderhouden 2x primer bijwerken, 1x overal tussenlaag, 1x dekverf €45 – €50
Verf vervangen Afbijten oude verf, ontroesten, 2x grondlaag, 1x volledige tussenlaag, 1x dekverf €100 – €105

 

  • De goedkoopste optie: is de verf op je hek nog in goede staat, dan is alleen bijwerken vaak voldoende. De schilder zal dan de plaatsen waar de primer en de tussenlaag moeten worden bijgewerkt behandelen en het hek vervolgens opnieuw verven met een dekverf. Hiervoor betaal je gemiddeld €35 – €40 per vierkante meter.
  • Onderhoud van de verf: is je verf in een iets slechtere staat, dan is onderhoud nodig. De schilder werkt hier ook waar nodig is de primer bij, zal daarna een volledig nieuwe tussenlaag aanbrengen en vervolgens een nieuwe laag dekverf. De gemiddelde kosten voor dit onderhoud zijn €45 – €50 per vierkante meter.
  • De verf volledig vervangen: is je verf in een dusdanig slechte staat dat deze volledig moet worden vervangen, dan zal de schilder eerst de oude verf met een afbijtmiddel verwijderen, daarna brengt hij twee keer een nieuwe grondlaag aan, daarop komt een nieuwe tussenlaag en uiteindelijk zal hij deze afwerken met een nieuwe laag dekverf. Is er ook sprake van roest dan zal de schilder dit ook eerst volledig verwijderen. Hiervoor betaal je €100 – €105 per vierkante meter.

 

De prijsopbouw

Door te analyseren hoe de prijs voor een schilder tot stand komt, kun je zien waar je het beste geld kunt besparen. De schilder zal kosten in rekening brengen voor het materiaal, voor zijn eigen arbeidsloon en soms ook voor voorrijkosten. De arbeidskosten nemen het grootste gedeelte in van de prijs, namelijk 78 procent. Dat betekent dat je aanzienlijk kunt besparen door de klus zelf te doen, de materialen die je dan moet aanschaffen nemen namelijk maar 20 procent in beslag. De voorrijkosten zijn 2 procent van de totaalprijs. De besparing als je de klus zelf oppakt is dan ook 80 procent dus dit is zeer interessant. De prijsopbouw zie je terug in het volgende diagram.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

De eindprijs wordt ook bepaald door een aantal keuzes waar je voor komt te staan. Daarnaast zijn er factoren waar je geen invloed op hebt die ook de prijs kunnen veranderen.

  • De afmetingen: het spreekt voor zich dat je voor het schilderen van een groot hek meer betaalt, maar de schilder verlaagt de prijs per vierkante meter vaak naar aanleiding van de omvang van de klus. Hoe groter het hek, hoe goedkoper de prijs per eenheid.
  • De schilder zelf: huur je een ervaren schilder in, dan betaal je natuurlijk meer dan voor een beginner. Of het schilderen van jouw hekwerk door een vakman gedaan moet worden is aan jou om te beslissen.
  • Zelf doen of uitbesteden: je kunt dus wel 80 procent van de totaalprijs besparen als je zelf je hek zou schilderen. Dit is niet moeilijk, maar wel tijdrovend. Ook moet je waarschijnlijk wat informatie inwinnen over de verschillende lagen en hoe deze het beste aan te brengen.

 

Interessante bespaartips

Naast zelf doen, zijn er ook andere manieren waarop je de kosten voor de schilder laag kunt houden.

  • Kies een plaatselijke schilder: zo kun je vaak de voorrijkosten volledig vermijden.
  • Een winterschilder: buiten het seizoen om bieden schilders vaak hun diensten aan met aanzienlijke kortingen. Dit is tussen 21 november en 21 maart en kan soms oplopen tot 20 procent korting.

 

Vergelijk offertes

Gebruik hier onze gratis en vrijblijvende vergelijkingstool en ontvang een aantal offertes van betrouwbare en regionale schilders voor jouw specifieke klus. Door deze met elkaar te vergelijken niet alleen op prijs, maar ook op service en kwaliteit, vind je snel en gemakkelijk de beste deal.

 

 

Wat kost een schilder precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij schilders in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Wij bieden je deze service gratis en vrijblijvend aan.