Informatie en advies over schilders
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het merendeel van de mensen is het er mee eens dat schilderwerken uitvoeren een behoorlijk hoge kostprijs met zich meebrengt. Vooral wanneer je al het binnen- of buitenschilderwerk wenst op te smukken is het van belang om hier rekening mee te houden. Veel mensen gaan omwille van deze reden op zoek naar een echt goedkope schilder. Velen vrezen dan weer dat een schilder die een zeer lage prijs hanteert niet goed is in zijn vak. Dat hoeft evenwel niet het geval te zijn. Er kan op verschillende manieren worden bespaard op de kostprijs die door een schilder in rekening wordt gebracht en dat zonder dat je rekening moet houden met kwaliteitsverlies. Ben je met andere woorden ook op zoek naar een goedkope schilder? Twijfel dan niet langer en ontdek snel de interessante tips in dit artikel.

Offertes van schilders vergelijken

In eerste instantie moet het gezegd dat de kostprijs die door een schilder in rekening wordt gebracht sterk afhankelijk is van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de ervaring waar de vakman in kwestie over beschikt. Het spreekt voor zich dat een meer ervaren schilder een hoger uurtarief of een duurdere prijs per vierkante meter in rekening zal brengen. Daar staat tegenover dat ook het eindresultaat misschien wel professioneler of extra gedetailleerd zal zijn. Kies je er voor om een beroep te doen op een minder ervaren schilder, dan kan je doorgaans nog steeds rekenen op een prima kwaliteit terwijl het uiteindelijke kostenplaatje ongetwijfeld een stukje lager zal uitvallen. Beide mogelijkheden tegenover elkaar afwegen is in ieder geval beslist de moeite waard.

Een beroep doen op een winterschilder

Een tweede uitstekende mogelijkheid om te besparen op de kostprijs voor het laten uitvoeren van schilderwerken is door een beroep te doen op de mogelijkheden van een winterschilder. Een winterschilder is werkzaam tussen begin november en eind maart en zorgt er voor dat schilderwerken zowel binnen- als buitenshuis uitgevoerd kunnen worden tegen een korting die kan variëren tussen de 10 en 30 procent. Deze korting wordt door een winterschilder gegeven omdat de werken worden uitgevoerd in wat voor hem één van de rustigste perioden van het jaar is. Het mag dan ook duidelijk zijn, heb je er geen probleem mee dat jouw schilderwerken tijdens de wintermaanden worden uitgevoerd? In dat geval levert een beroep doen op de diensten van een winterschilder je altijd een extra interessant financieel voordeel op. Bovendien ontvang je onder bepaalde omstandigheden van de overheid ook nog eens een bepaalde subsidie van 25 euro per dag.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Schilder- en vertips

Het is heel gemakkelijk om je huis een make over te geven

3x Valse vooroordelen schilders

Het inhuren van een goede schilder geeft je een aantal belangrijke zekerheden.

9 Valkuilen + veelgemaakte fouten schilderwerk

Heb jij schilderwerk liggen thuis, dan kun je dit zelf doen. Het