Schilder gezocht ZZP

Heb je schilderwerkzaamheden, dan heb je een aantal mogelijkheden om deze klus te klaren. De eerste mogelijkheid heb je waarschijnlijk al overwogen; zelf doen. Voor veel mensen is het zo dat ze lange tijd tegen het schilderwerk willen aankijken en dat het dus mooi gedaan moet worden. In dat geval is het aan te raden om iemand in te huren. De vraag is dan; huur je een bedrijf in of een ZZP.

Ga voor de kracht van ZZP

De term ZZP staat voor Zelfstandige Zonder Personeel. Dit is een schilder die alle diploma’s heeft gehaald om zijn werkzaamheden te mogen uitvoeren. Daar komt bij dat deze schilder zich verhuurt als zelfstandig schilder. Hij werkt dus niet voor een groot bedrijf en hoort niet bij een grote organisatie die onpersoonlijk te werk gaat. Een ZZP is een vakman die jou topwerk af zal leveren; hij wil immers zeker zijn dat hij op de langere termijn ook nog opdrachten zal krijgen.

Een schilder met toekomst

Een ZZP schilder gaat doorgaans voor klussen die hij nog eens vaker bij jou mag komen uitvoeren. Gaat het om het uitvoeren van bijvoorbeeld schilderwerkzaamheden aan de kozijnen van jouw huis, dan weet deze schilder ook dat dit werk over een jaar of 7 weer aan de beurt is. Natuurlijk wil de ZZP schilder ook over een aantal jaren weer worden teruggevraagd om langs te komen. Het betekent immers een goede voortgang van zijn bedrijf. Dit houdt in dat de schilder die je als ZZP inhuurt met meer aandacht zal werken dan de schilder die je eenmalig via een bedrijf inhuurt. De schilder die als ZZP komt zal dus met trots zijn visitekaartje bij jou achterlaten.

Hoe zoek je een schilder ZZP

Ga je een schilder die als ZZP werkt inhuren, dan zal je er eerst een moeten zoeken. Dat doe je via internet, maar niet via een zoekmachine als Google. Je zal in dat geval namelijk bovenaan de zoekresultaten een rij schilders vinden die advertentieruimte hebben ingekocht bij Google. Het zijn schilders die via een groot bedrijf werken wat meerdere schilders kan sturen naar jouw adres, en het zijn schilders die uit alle hoeken van het land komen. Je krijgt in dat geval te maken met hoge reiskosten bij een schilder die wellicht minder rekent voor de werkzaamheden. Dat lagere tarief wordt echter gecompenseerd door de hogere reiskosten die je moet betalen. Schilders in je eigen regio zoek je dus via een site waar je offertes opvraagt.

Waar let je op bij een schilder ZZP

Een schilder die je als ZZP inhuurt regel je het beste door op een aantal zaken te letten; we hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Waar woont de schilder. Een schilder ZZP die je wil gaan inhuren kies je het beste aan de hand van de reistijd die een schilder heeft. Een schilder uit jouw eigen woonplaats, woonwijk of regio heeft lagere reistijden dan een schilder uit een heel andere hoek van het land. Dat zorgt voor minder kilometerkosten op de uiteindelijke factuur en vaak voor een snellere beschikbaarheid.
  • Hoeveel uur werkt de schilder minimaal. Laat je een ZZP schilder komen, dan zal deze voor een aantal uren minimaal bij jou aan het werk willen gaan. Laat je dus maar één muur schilderen, dan is de schilder wellicht al met anderhalf uur klaar terwijl hij een minimum aantal van bijvoorbeeld 3 uur op de factuur zal vermelden. Je betaalt dan dus voor diensten die niet verricht zijn. Kijk en informeer naar het minimum aantal uren en kijk eventueel of je nog meer werk voor de schilder in je huis hebt om tot dat minimum aantal uren te komen.
  • Hoe volledig is de offerte. Een schilder die als ZZP werkt is niet altijd even bedreven in het afgeven van offertes. Toch wil jij een compleet overzicht van de prijs voordat je een schilder laat langskomen. Kijk daarom eerst naar de volledigheid van de offerte. Staat alle arbeid erop, is er rekening gehouden met BTW Hoog- en laagtarief, staan de kilometerkosten erop en is er rekening gehouden met de kosten van meerwerk op de offerte? Het zijn allemaal zaken die meetellen bij het bepalen van de compleetheid van de offerte. Je wil weten waar je voor betaalt tenslotte en niet voor een onaangename verrassing komen te staan bij de uiteindelijke factuur.

Offertes opvragen

De snelste manier om een ZZP in te huren is via het opvragen van offertes. Dat doe je via deze functieknop. Je vraagt gelijk meerdere offertes op om met elkaar te vergelijken. Je krijgt in dat geval de offertes van ZZP schilders uit jouw omgeving binnen. Deze kan je vergelijken om tot de juiste keuze voor een ZZP schilder te komen.

 

 

Wat kost een schilder precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij schilders in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Wij bieden je deze service gratis en vrijblijvend aan.