Kosten krijtverf

Met krijtverf kun je op een speelse manier een groot aantal verschillende oppervlakten beschilderen en hier vervolgens een krijtbord van maken. Dit is natuurlijk leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen kan dit praktisch zijn. Een bord in de keuken waar je boodschappenlijstjes op maakt, bijvoorbeeld. Daarnaast is krijtverf mat, stijlvol, te krijgen in een groot aantal kleuren en zowel toe te passen in huis als buitenshuis. Hier lees je alles over de kosten van krijtverf.

De kosten

De prijs die je betaalt voor je krijtverf is afhankelijk van de hoeveelheid die je nodig hebt en het merk. Voor een krijtverf in een speciale kleur betaal je evenveel als voor een blikje zwarte krijtverf met dezelfde inhoud. Ook is er spuitlak om een krijtbord met een spuitbus aan te brengen. In de volgende tabel vind je de kosten van deze verschillende typen krijtverf, inclusief btw.

Soort krijtverf Prijs
Spuitbus 400 ml €12
Eigen merk 100 ml €4
Eigen merk 500 ml €12 – €20
Eigen merk 2,5 liter €40 – €50
Histor krijtverf 250 ml €15
Histor krijtverf 1 liter grijs of zwart €40 – €45
  • De goedkoopste optie: een spuitbus of een klein blikje verf van een eigen merk kost je het minste geld. Met 100 milliliter kun je ongeveer 0.6 vierkante meter schilderen. Genoeg dus voor een klein krijtbordje in de keuken of in het toilet.
  • Eigen merk grotere pot: met een pot van 500 milliliter kun je 3 vierkante meter krijtbord schilderen. Dit is best een groot oppervlak en voldoende voor een kinderkamer of een aantal kleine bordjes rondom het huis. Je kunt een pot eigen merk krijtverf al kopen voor een bedrag beginnend bij €12.
  • Krijtverf van een bekend merk: als je toch liever de verf van een bekend merk aanschaft en kwaliteitsgarantie wilt, dan kun je de krijtverf van Histor proberen. Deze is aanzienlijk duurder (€40 – €45 per liter).

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Terwijl je naar krijtverf op zoek bent kun je enkele keuzes maken die direct invloed hebben op de prijs. Zo kun je tot op zekere hoogte zelf bepalen hoeveel je betaalt.

  • Omvang van de klus: wil je maar een klein oppervlak met krijtverf behandelen, dan heb je aan een potje van 100 milliliter misschien wel genoeg. Wil je echter een groter krijtbord maken, dan kun je beter een grotere pot verf aanschaffen, want de prijs per liter gaat dan naar beneden.
  • Het merk: er is geen bewijs dat de krijtverf van een eigen merk van slechtere kwaliteit is dan dat van een bekend merk. Wil je toch graag zekerheid, dan kun je altijd een monster proberen en het effect van de verschillende merken krijtverf eerst uittesten op een plankje. 

Vergelijk offertes

Wil je graag in contact gebracht worden met een specialist of een vakman op het gebied van schilderwerk? Of wil je weten hoeveel je precies kwijt zou zijn als je je klus zou uitbesteden? Gebruik dan onze gratis en vrijblijvende vergelijkingstool en ontvang in een korte tijd een aantal offertes van betrouwbare schilders en professionals uit jouw omgeving.

Wat kost een schilder precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij schilders in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Wij bieden je deze service gratis en vrijblijvend aan.