Kosten schilder per m2

Een schilderklus is een karwei waarbij de meeste mensen in dubio staan. Ga je het werk zelf aanpakken of laat je een schilder komen om de klus te klaren? Wat voor de meeste mensen de doorslag geeft is de prijs van een schilder. We keken daarom voor jou naar de prijs van een schilder. We keken naar de manieren waarop een prijs tot stand komt. We gaan vervolgens in op de laatste manier.

Een schilderklus met precisie

Schilderen kan op meerdere manieren. Je hebt de schilderklus waarbij een hoop precisie komt kijken. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van raamkozijnen, deuren en plinten. Dit is een karwei wat zich niet qua prijs laat vertalen naar een prijs per vierkante meter. Het is dan ook in dit geval een prijs die per uur wordt bepaald. Er is uiteraard nog de tweede optie.

Een schilderklus met grote oppervlakken

Je kan een schilder ook inhuren om grote oppervlakken te komen schilderen. Denk dan bijvoorbeeld aan muren en het plafond. Dit zijn de werkzaamheden waarbij de schilder letterlijk vierkante meters maakt; de prijs is in dat geval dan ook bepaald aan de hand van het aantal te schilderen vierkante meters. Een dergelijke schilderklus kan met verschillende materialen worden uitgevoerd. Denk aan diverse soorten verf. Daarnaast kunnen er verschillende methodes worden gebruikt om het schilderwerk uit te voeren. We keken voor jou naar de kosten van deze soort schilderwerkzaamheden; de prijs per vierkante meter.

Hoeveel kost een schilder per m2

We hebben rondvraag gedaan naar de kosten van een schilder per m2. We kwamen tot een aantal prijzen. We hebben het in dat geval over de totale kosten per m2, dus ook inclusief het materiaal, de verf en het schildergerei.

Welke klus wordt er uitgevoerd Binnenschilder of buitenschilder Prijs totaal
Schilderwerk per m2 Binnen Tussen 31 en 35 euro
Schilderwerk per uur Binnen Tussen 36 en 40 euro
Spuitwerk per m2 Binnen Tussen 6 en 11 euro
Sauswerk per m2 Binnen Tussen 10 en 16 euro
Schilderwerk algemeen per m2 Buiten Tussen 36 en 41 euro
Schilderwerk algemeen per uur Buiten Tussen 41 en 51 euro

 

  • Als je zelf al wat voorwerk doet. Veel mensen zijn prima in staat om het voorwerk te doen voordat de schilder aan de slag gaat. Het zorgt ervoor dat de schilder de post opstartkosten kan verkleinen op de factuur. Door bijvoorbeeld de vloer en het meubilair in je huis af te dekken verlaag je deze kostenpost. De schilder is minder tijd kwijt in jouw huis aan deze werkzaamheden.
  • Als je alles aan de schilder overlaat. Zaken als afdekken van vloeren en meubels zijn werkzaamheden die je ook door de schilder kan laten doen. Wanneer je er zelf fysiek niet toe in staat bent, of wanneer je gewoon liever al het werk aan de vakman overlaat betaal je het volledige tarief zoals hier boven vermeld.

Hoe komt de prijs tot stand

Hoeveel je betaalt voor schilderwerkzaamheden bepaal je zelf aan de hand van een aantal keuzes die gemaakt worden bij het uitbesteden van de schilderwerkzaamheden. Dit is een aantal aandachtspunten die je goed in je achterhoofd moet houden.

  • Keuze 1. Waar wordt het schilderwerk uitgevoerd. Je ziet het zelf al; een schilder die binnen aan de slag moet gaan is goedkoper dan een schilder die buiten aan het werk moet. Dat heeft voor een deel te maken met de materialen die voor buitenschilderwerk duurder zijn, maar ook met de manier waarop de schilder zijn werkzaamheden moet uitvoeren. Bij een schilderklus binnenshuis kan de schilder volstaan met een ladder of eventueel een kleine bouwsteiger wanneer er veel in de hoogte moet worden gewerkt. Bij werk buitenshuis is er echter een grote bouwsteiger nodig en een hogere ladder. Het huren van dat materiaal, en het risico wat de schilder loopt bij de werkzaamheden, betaal je mee op de factuur in de vorm van een hoger tarief per m2.
  • Keuze 2. Hoe goed is de plek bereikbaar. Schilderwerk binnenshuis mag dan goedkoper zijn, de mate waarin de schilder de werkplek goed kan bereiken bepaalt mede de prijs van de werkzaamheden. Wanneer er eerst een hoop meubilair aan de kant moet worden geschoven en wanneer er hoog op het plafond moet worden gewerkt moet daar eerst ruimte worden gemaakt. Die tijd is de schilder kwijt zonder dat hij daadwerkelijk aan schilderen toe komt. Je betaalt uiteraard wel voor die tijd. Ook bij buitenshuis schilderen kan het zijn dat de schilder de werkplek bereikbaar moet maken. Hier geldt hetzelfde; de tijd betaal jij.
  • Keuze 3. Welk soort werk wordt er uitgevoerd. Voor schilderen bestaan meerdere technieken. Spuitwerk is een methode die minder tijd vergt en die net zo zorgvuldig werkt als sauswerk. Het voordeel is dat spuitwerk een stuk goedkoper is. Wanneer je een groot aantal vierkante meters laat schilderen is het dan ook aan te raden om dit te laten spuiten.

Bepaal de prijs

De prijzen in het schema hebben nogal een marge. Dat is afhankelijk van de winst die de schilder wil maken op zijn werk. Door offertes te vergelijken kan je zelf de prijs bepalen. Met een muisklik vraag je offertes op voor jouw schilderklus; jij bepaalt hoeveel je betaalt.

Wat kost een schilder precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij schilders in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Wij bieden je deze service gratis en vrijblijvend aan.