Schilderen ideeën

Ben je van plan je woning een make-over te geven? Dan heb je vast ideeën nodig om dit net iets anders en interessanter te maken dan alleen de muren een likje verf geven. Het verven van de muren kan een groot verschil maken in je interieur en hier heb je geen binnenhuisarchitect voor nodig. Dit kun je ook zelf. Gebruik de volgende ideeën en maak van jouw interieur iets speciaals.

Strepen bij een modern interieur

Als jij je woning hebt modern hebt ingericht, dan kun je met strepen een bijzonder en strak effect toevoegen. Je kunt dit doen met horizontale strepen, maar ook met verticale, diagonale of strepen met een bepaald patroon. Je kunt de strepen evenredig maken, of juist laten verschillen in dikte en afstand voor een speelser effect. De kleuren zijn ook belangrijk. Gebruik je zwart en wit, dan benadruk je een minimalistische uitstraling, terwijl je warmte en zachtheid creëert als je lichtere tinten kiest die niet zover uit elkaar liggen. Een aantal strepen in verschillende kleuren kan een speels effect geven voor een kinderslaapkamer of een speelkamer.

Kleurverloop

Een andere optie die je hebt, die rust uitstraalt en niet erg heftig aanwezig is, is het toepassen van een ombre effect op je muren. Dit is een term die ook bij haarkleuringen en nail art wordt toegepast en houdt in dat je een kleurverloop aanbrengt op je muren. Je schildert de bovenkant of de onderkant van je muur in een lichte tint naar keuze en laat dit doorlopen in een steeds donkerdere versie van de kleur. Dit kun je zo subtiel of juist duidelijk maken als je zelf wilt. Gebruik minimaal drie verschillende verftinten en creëer zo een interessante en rustgevende ruimte.

Een halve muur schilderen

Tegenwoordig is het weer erg populair om een halve muur te schilderen. Dit was in de jaren ’70 en ’80 een trend, maar toen werd dit gedaan met een kleurrijk behang en een rand erboven. Nu schilderen mensen hun muren voor de helft in een kleur naar keuze en de rest wordt wit gelaten. Hierbij heb je veel vrijheid, je kunt ook een kleiner gedeelte van de muur schilderen of alleen een balk. Daarnaast hoeft dit niet horizontaal gedaan te worden, maar je kunt ook een kartelrand toevoegen of juist de muur diagonaal doormidden breken.

Geometrische vlakken

Als je jezelf creatief wilt uiten, pak dan een rol afplaktape en teken een geometrisch patroon op je muren. Dit hoeft geen patroon te zijn, je kunt ook gewoon een aantal vormen plaatsen waar jij ze wilt hebben. Deze vul je vervolgens in met natuur- of pasteltinten, zodat de muur niet te druk wordt. Doe je dit goed, dan zal je een bijzondere muur krijgen met een strakke uitstraling.

Een tekst of een tekening

Er zijn een groot aantal sjablonen te krijgen waarmee je een muurschildering of een tekst kunt aanbrengen op je muur. Of als je zelf artistiek bent, dan kun je zelf een schilderij maken. Met deze sjablonen breng je een tekst aan die past bij jouw levensvisie of bij de mensen die met je in huis wonen, zoals je gezin, je partner of je ouders. Er zijn sjablonen met natuurthema’s zoals bloemen en bomen of dieren. Betreft het een kinderkamer, dan kun je sjablonen met een bepaald thema zoals piraten, auto’s of sprookjes gebruiken. In een badkamer gebruik je een waterthema en schilder je vissen of waterplanten en in een slaapkamer gebruik je wolken, sterren of een ander rustgevend thema.

Andere opties

Naast deze ideeën kun je speelse nuances aanbrengen. Zo kun je het plafond schilderen en de bovenrand van de muren eronder ook meenemen. Dit is mooi als je hoge muren hebt, omdat het de ruimte intiemer maakt. Als je een ronde lamp hebt boven de eettafel, kun je deze nuanceren door op dezelfde hoogte op de muur een cirkel aan te brengen. In plaats van de onderste helft van de muur te schilderen, kun je ook een brede band aanbrengen op ooghoogte. En waarom schilder je niet een kleed op de grond door een rechthoek op de vloer onder je eettafel uit te tekenen en deze zo te accentueren?

Zelf schilderen is leuk

Hoe meer onderzoek je doet naar ideeën om te schilderen, hoe meer inspiratie je zal krijgen. Er zijn zoveel mogelijkheden en voor ieder interieur zijn er de juiste kleuren en technieken. Wat dacht je ervan om je trap te schilderen met een kleurverloop, stippels op de muur aan te brengen in de kinderkamer of een muur te stempelen zodat je een subtiel kleureffect creëert. De mogelijkheden zijn eindeloos en hoe meer je ermee bezig bent, hoe zelfverzekerder je zal worden.

Vergelijk offertes

Wil je graag in contact komen met een betrouwbare schilder of interieurspecialist in jouw regio? Gebruik dan onze gratis en vrijblijvende vergelijkingstool en je zal binnen een korte tijd een aantal offertes ontvangen voor jouw specifieke klus.

 

Wat kost een schilder precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij schilders in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Wij bieden je deze service gratis en vrijblijvend aan.